Verken het onderwijs van de toekomst met Bloom

Nu iedereen de mogelijkheden en tekortkomingen van online onderwijs heeft ervaren is het tijd voor reflectie en visievorming. Reis met je team naar 2035 en verken samen het onderwijs van de toekomst.

Wat gebeurt er als je onderwijs volledig verplaatst naar een online omgeving? Nog niet zo lang geleden konden we ons hier nog nauwelijks een voorstelling bij maken. Inmiddels heeft vrijwel iedereen in het onderwijs de mogelijkheden én tekortkomingen van online onderwijs zelf ervaren. Dit is dan ook het moment om met elkaar stil te staan bij de impact die technologie kán hebben op het onderwijs en hoe dit zich verhoudt tot jouw visie op onderwijs. De online workshop BLOOM begeleidt jou en je team in dit gesprek en geeft input om je visie op ICT te ontwikkelen of aan te scherpen.

ICT als sleuteltechnologie
De wereld staat nooit stil. Maar soms komt er een sleuteltechnologie bovendrijven die de samenleving volledig op zijn kop zet. Denk bijvoorbeeld aan de uitvinding van de boekdrukkunst en de stoommachine. Ze veranderden hoe we leren, werken en samenleven. ICT is ook zo’n sleuteltechnologie. Digitalisering is meer dan een aantal tools. Het heeft de potentie om het onderwijs drastisch te veranderen. Maar wat als straks alles kan? Moeten we dan ook alles willen?

Wat is het?
Bloom is een online workshop rondom een fictief toekomstscenario. Als we de technologische mogelijkheden die we nu al zien doortrekken naar de toekomst van het onderwijs, wat krijgen we dan? Hoe ziet een schooldag eruit als de virtuele en offline werkelijkheid door elkaar lopen? Aan de hand van video’s, historische colleges en discussievragen wordt je ondergedompeld in de toekomst en uitgedaagd om met een kritische blik te kijken naar de impact van technologie. Waar kan technologie écht bijdragen aan onderwijskwaliteit? En waar staat het belangrijke onderwijswaarden in de weg? 

Bron: Bloom workshop