zaterdag, april 13, 2024
zaterdag, april 13, 2024

Van harte welkom op mijn website en leuk dat je geïnteresseerd bent.

Mijn naam is Marc Coolen.
Ik ben geïnteresseerd in technologische ontwikkelingen en de impact ervan op ons leven. We leven, leren en werken in een snel toenemende technologische en digitale wereld. Dat heeft impact op ons dagelijkse leven en stelt ons voor nieuwe uitdagingen.

Onze samenleving vraagt om digitaal geletterde mensen om volwaardig mee te kunnen doen, nu en in de toekomst! De basis voor deze kennis en vaardigheden, wordt in belangrijke mate op school gelegd. Een goede basis in digitale geletterdheid betekent dat zowel leerlingen als volwassenen begrijpen welke persoonlijke en maatschappelijke gevolgen digitale technologie heeft en daar keuzes in kunnen maken.

Veranderingen suizen ons als bliksemschichten om de oren en vernieuwingen wachten niet op ons. In mijn werk draag ik bij aan onderwijsinnovatie waarin digitale technologie beter wordt benut voor effectiever, inclusiever, op maat gesneden onderwijs. Vanuit de driehoek onderzoek- opleiding en werkpraktijk professionaliseer ik collega’s en studenten. Vaak als docent, maar ook als ‘guide on the side’. 

Op deze website vind je informatie over mijn werkzaamheden. Je vindt er o.a. publicaties, presentaties, lessuggesties en verhalen uit de praktijk. 

Werk en werkzaamheden:
Wil je meer weten over mijn werk en achtergrond? Neem dan een kijkje op mijn LinkedIn pagina.

Publiek werk:
Naast deze website onderhoud ik een Facebookpagina over onderwijs en ict. Op deze pagina volg ik de laatste ontwikkelingen over onderwijs met en over ict. Je bent van harte welkom.

Disclaimer:
Deze website geeft mijn persoonlijke mening en visie weer. Hoewel sommige onderwerpen gerelateerd zijn aan werkzaamheden die ik uitvoer voor mijn werkgever(s) komen de opinies en links op dit weblog niet noodzakelijk overeen met de standpunten van mijn werkgever(s). De berichten op deze site hebben geen impliciete of expliciete bedoeling. Ze zijn bedoelt als persoonlijke notitie van gebeurtenissen waarover ik lees, die ik meemaak in de praktijk en die ik hoor of zie, zowel levensecht als online. 

 

Marc Coolen