He named me Malala

Onderwijs is het grootste wapen om te strijden voor een betere wereld.

image

He Named Me Malala is een persoonlijk portret van Malala Yousafzai, die gewond raakte toen de Taliban op haar en haar vrienden schoten terwijl ze in een schoolbus zaten in de Swat-vallei in Pakistan.
De toen 15-jarige tiener, die doelwit werd omdat ze haar stem liet horen over scholing voor meisjes in Swat-vallei in Pakistan, werd in het hoofd geschoten. Dit zorgde wereldwijd voor veel ophef. Sindsdien is ze, behalve een activist op het gebied van educatie in Pakistan, ook een campagnevoerder voor de rechten van kinderen wereldwijd. Tevens is ze, sinds december 2014, de jongste Nobelprijswinnaar ooit.

In 2015 vertelt de toen zeventienjarige Malala in de documentaire He named me Malala over de aanslag, het belang van onderwijs voor iedereen en haar persoonlijke leven. Zij raakte gewond toen de Taliban op haar en haar vrienden schoten terwijl ze in een schoolbus zaten in de Swat-vallei in Pakistan, omdat zij haar stem liet horen over scholing voor meisjes in Swat-vallei in Pakistan. Dit vreselijke moment bezorgde Malala wereldwijde bekendheid. Haar verhaal laat zien dat één persoon een groot verschil kan maken. Of zoals Malala het zelf zegt: ‘One teacher, one book, one pen can change the world.’

  • Meer over Malala lees je in het verhaal ‘Women heroes’ in de Flow-special Women that matter.
  • De documentaire He named me Malala is te bekijken op Netflix.
  • Bekijk de trailer hieronder.

image

Malala ontving in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede voor haar inzet voor kinderrechten. Ze was nog maar zeventien jaar.