Eerste website Adelbrecht-Windekind

‘Het zou mooi zijn als de school een website zou hebben. Kun jij dat niet bouwen?’
Tja… ik heb dat nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik dat wel kan.

Ik had al weleens gekeken naar Frontpage, maar nooit echt iets mee gedaan. Microsoft Frontpage was een wysiwygHTML-editor en websitebeheerprogramma van Microsoft. Het was beschikbaar voor Windows en Mac en maakte deel uit van Microsoft Office vanaf versie 2000 tot versie 2003.

Een maand na deze vraag lanceerden we als eerste school van Groesbeek een website. Natuurlijk was ik er trots op. Er zaten heel wat avondjes in.

Ik kreeg de smaak te pakken en de website werd beter en beter. Niet veel later ontdekte ik dreamweaver voor het ontwerpen van websites. Dit ging wat verder dan een WYSIWYG dat staat voor What You See Is What You Get, een term voor programma’s die direct het resultaat weergeven. Deze aanpak is anders dan bijvoorbeeld HTML editors, waarin een webdesigner werkt met standaard tags die uiteindelijk op een specifieke wijze worden weergegeven. Ik leerde zo middels tryal and error werken met HTML en CSS. In 2007 lanceerden we een gloednieuwe website. Naast de verhuizing naar een nieuwe locatie kreeg onze website een professionele uitstraling. De uren oefenen zijn denk ik terug te zien in het resultaat van onze website.