De Wensboom

Johnny de Mol verrast basisschool Adelbrecht-Windekind in het Gelderse Groesbeek. De kinderen wensen de meest uiteenlopende dingen. Zo wenst een elfjarig meisje dat haar ouders een keer samen tijd kunnen doorbrengen, omdat die mogelijkheid er nooit is door het grote gezin en het bedrijf aan huis. Een jongen uit groep acht wenst voor zijn lievelingsjuffen dat ze eindelijk een keer ten huwelijk worden gevraagd door hun vriendjes. Een achtjarige tweeling wil de droomwens van hun ernstig zieke moeder laten uitkomen en de klas van meester Marc wint de Wensboom rap Challenge van alle deelnemende scholen.

In het feelgood familieprogramma De Wensboom, vervult Johnny de Mol wensen van kinderen. De kinderen mogen echter niet iets voor zichzelf wensen, maar juist voor een ander! En die ‘ander’, dat kan iedereen zijn: een vader of moeder, een zusje, een opa, de buurman, een leraar of een ander kind.

Elke aflevering overvalt Johnny een basisschool ergens in Nederland, en neemt vervolgens de hele school over. Een levensgrote boom en bijbehorende boomhut worden op het schoolplein geplaatst…Johnny zet de school letterlijk op z’n kop! Eén dag hebben de kinderen even geen les maar mogen zij Johnny laten weten welke mooie, leuke, gekke, ontroerende of bizarre wensen zij hebben voor iemand in hun gezin, familie of omgeving.

Stuk voor stuk mogen de kinderen hun persoonlijke wens ophangen in De Wensboom dat bijzondere wensvervullingen tot gevolg heeft. 

Wensboom Rap challenge
Alle klassen van de scholen die meegedaan hebben aan het programma hebben een speciale Wensboom Rap geschreven. We hebben heel veel creatieve inzendingen binnen gekregen. Inmiddels is de winnaar bekend: Groep 7/8 van meester Marc Coolen van Jenaplanschool Adelbrecht-Windekind in Groesbeek! Bekijk hier het filmpje van de geweldige rap die de kinderen gemaakt hebben en op YouTube hebben geplaatst of bekijk het bericht op de Facebookpagina van de Wensboom.

Het hele proces van de wensboom rap challenge zie je hier. In PDF is het hele proces nog eens via foto’s en teksten na te lezen.