Google mini-remake Home Alone

En Google stijgt in één klap naar de eerste plek in de lijst met beste kerstreclames. De techgigant heeft namelijk een mini-remake van de kerstfilm der kerstfilms, Home Alone gemaakt om zijn stemgestuurde speakers te promoten. In de hoofdrol niemand minder dan the one and only échte Kevin (die inmiddels al gewoon hartstikke 38 is). 

Home Alone again
In de video worden verschillende scenes uit de film perfect nagespeeld. Dit keer krijgt Kevin echter hulp van Google. In de commercial is Macaulay te zien als de inmiddels opgegroeide Kevin, die opnieuw de kerstdagen in z’n uppie thuis moet zien te overleven. Anno 2018 gaat dat met allerlei Google-handigheidjes die hij tot zijn beschikking heeft wel een stuk makkelijker. Zo bestelt hij dit keer pizza online, gebruikt hij de Home Hub om de voordeur te checken, en gebruikt hij zijn computer om ‘Operation Kevin’ vol boobytraps te starten. Zo voorkomt hij dat de inbrekers hem dit keer opnieuw moeten hebben.

Voor de echte Home Alone-fans zijn er tijdelijk ook enkele gerelateerde commando’s aan de Google Assistent toegevoegd. Zeg je één van de vijf onderstaande zinnetjes, dan krijg je een quote uit de film terug. Let op: je moet wel de Engelse Assistent op je smartphone of Google Home hebben ingesteld.

  • “Hey Google, how much do I owe you?”
  • “Hey Google, did I forget something?”
  • “Hey Google, it’s me, Snakes. I got the stuff.”
  • “Hey Google, the Wet Bandits are here.”
  • “Hey Google, I’m the man of the house.”


Fijne feestdagen allemaal en een gezond 2019!

Marc