Hoe ver ga je als ‘gezonde’ school?

Er zijn scholen, die nemen sommige initiatieven wel heel serieus.

Dat gezond eten ook leuk kan zijn, dat blijkt wel weer. Alleen de Adelbrecht-Windekind in Groesbeek neemt dat wel heel letterlijk.
Zouden ze gehoord hebben van de “Food Revolution Day?”

Je kent hem vast wel: Jamie Oliver. Ja, die ja! De beroemde Engelse chef-kok van de televisie. Hij slaagt erin om wereldwijd mensen te inspireren en dat bereikt hij op verschillende manieren. Zo wordt er bijvoorbeeld ieder jaar in mei over de hele wereld stilgestaan bij Food Revolution Day: wereldwijd mensen inspireren om meer plezier te hebben in het koken. Dat is zijn initiatief!
Nu wil hij met zijn Food Revolution ook kinderen bewust maken van wat ze eten.

20160509_082653 (2)Voor het eerst wordt in 2016 ook op scholen in Nederland stilgestaan bij Food Revolution Day. Zou de Adelbrecht daar alvast mee begonnen zijn!?

Of heeft deze foto een andere betekenis en is dit…

.. een nieuwe vorm van innoveren?
.. het onderwijs van buiten naar binnen halen?
.. natuureducatie integreren met ICT?
.. Jenaplan ten voeten uit?

Of…? Vertel eens! Wat denk jij? Reageren mag!

By the way: Meedoen aan dit project? Dat kan en wel op vrijdag 20 mei. Dan kun je naar aanleiding van Food Revolution Day een feestlunch in de klas maken. Voor en met elkaar.

Kosmos Uitgevers heeft in samenwerking met Young Crowds een leuk en leerzaam lesboekje over gezonde voeding samengesteld voor leerlingen in het basisonderwijs.

Smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *