Terugblik op 2015 en de opleiding

De laatste maand van het jaar is een mooi moment om terug te kijken op de uitdagingen en prestaties van het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar een veelbelovend en inspirerend 2016.

Ik heb in 2015 op een splitsing gestaan in mijn carrière. Het afgelopen jaar stond voor mij in het teken van luisteren en kijken. Luisteren en kijken naar mezelf. Je hebt immers zelf het vermogen om wat van je leven te maken, maar daarvoor moet je eerst een verbinding maken met je eigen ambities, wensen en verlangens. Ik heb mezelf echt afgevraagd waar ik in mijn werkzaamheden nu echt blij van word.

Bij het maken van grote beslissingen ga ik rennen. De hardloopschoenen aan en de bossen in. De natuur is de ultieme plek om je eigen natuur terug te vinden. Wanneer ik mezelf afmat verschijnen er stukjes antwoorden en oplossingen in mijn hoofd. Die stukjes moeten inwerken. Door het de tijd te geven, te praten met mijn omgeving kom ik dan tot een keuze.
Ik heb nieuwe hardloopschoenen nodig.

De weg van ICT en innovatie. Dat is het pad dat ik heb gekozen en daarmee ben ik een commitment aangegaan met mijn eigen ambities en wensen. Ik denk dat dit werk past bij wie ik van nature ben. Ik voel me blijer en energieker en hoop dit uit te stralen naar mijn omgeving.

In het iXperium sta ik aan de basis van nieuwe ideeën en innovaties. Ik hoop een inspiratiebron te kunnen zijn voor de mensen die in het iXperium op zoek zijn naar expertise en hiermee een impuls te geven aan leren en innoveren.

design-community-learning-576x276

In 2014 ben ik begonnen met de opleiding Onderwijskundig I-Coördinator. Mijn doel is om dit in januari 2016 af te ronden. Dit certificaat is voor mij maar bijzaak. Hoofdzaak is om de uitdaging aan te gaan om in een veranderende, dynamische omgeving met nieuwe technologie de kwaliteit van het onderwijs te bevorderen.
Ik zie het als mijn taak om de rust te bewaren en met een nuchtere en kritische kijk de innovaties te verbinden in een wereld die enorm in beweging is. Er is iedere dag wel iets nieuws. Een nieuwe app, een nieuw apparaat.
Technologie jaagt aan, en dat merken we aan maatschappelijke, sociale en economische veranderingen. Het is nodig om te filteren en daarbij de juiste innovaties te verbinden met de doelen die nagestreefd worden in het onderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *