Op safari door de 21e eeuw

https://www.youtube.com/watch?v=Yupin3jp1as

Onder de titel “op safari door de 21e eeuw” verzorgde iXperium Nijmegen de iXpiratiemiddag voor het primair onderwijs in en rond Nijmegen. Ruim 100 deelnemers, van leraren, I-coaches tot directeuren, werkten actief in verschillende workshops.
Als Mentor Media Educatie gaf ik een workshop programmeren aan deze deelnemers.

Bij de workshop Scratch programmeerden de deelnemers in tweetallen met het programma Scratch. De beginnende programmeurs ondervonden hoe het is om stap voor stap te ontwerpen. Eigen creativiteit en fantasie kregen volop de ruimte in deze workshop.

De deelnemers waren enthousiast.

IMG_1015

3 reacties

  1. De bezoeken aan het iXperium hebben tot nu toe geleid tot enthousiasme, inspiratie en tot het nemen van concrete acties op de werkvloer.

  2. Het was een zeer inspirerende en enthousiasmerende middag. Ik heb zin om met de vele nieuwe ideeën die ik heb opgedaan aan de slag te gaan!

  3. Ik zag mezelf ook nog op de foto staan 🙂
    Het bijzondere van de middag was dat we de deelnemers vrij snel in de “doe stand” hadden en dat ze na 5 minuten aan het programmeren waren.
    Sommigen alleen, anderen deden het samen. Dat gaf ons een mooi beeld hoe verschillende manieren van werken van invloed kunnen zijn op het resultaat.
    En nu maar hopen dat leerkrachten kinderen de ruimte geven om aan de slag te gaan. Ze hebben tijdens de workshop in ieder geval ervaren dat het niet moeilijk of eng hoeft te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *