Engels leren met de Osmo

Engels leren met de Osmo en de app ‘Words’. De Osmo, niet meer dan een spiegeltje die je op de iPad schuift waarmee je twee werelden met elkaar verbindt. Een virtuele op de iPad en de werkelijke wereld, het werkveld op je tafelblad. ‘Words’ is een spel waarmee je letters in het werkveld, dus in de echte wereld, op de tafel schuift om Engelse woordjes te maken.
Jesse en Florence spelen tegen elkaar. Wie weet het Engelse woord bij het plaatje? Op het beeldscherm verschijnt een kleurrijke afbeelding van poezen in gele laarzen. Welk Engels woord zou daar nou bij horen? Fanatiek schuift Florence de rode letter -s- naar het werkvlak. En met succes, de letter wordt op de goede plaats weggezet. Je ziet haar denken… Dit was meer geluk dan wijsheid, maar ze loopt wel meteen uit in haar score op Jesse. De meneer in kwestie laat het daar niet bij zitten. Hij denkt hardop: ‘cat, cats?’ Het fanatieke spel wordt opgemerkt door wat klasgenootjes en niet veel later staat er een heel ‘schooltje’ met groep achters om Jesse en Florence heen.

2016-01-20 Engels leren met de Osmo

Wie zegt dat de Osmo maar voor twee personen is, spreek ik tegen, want vanuit alle hoeken en gaten vliegen er woorden over de tafel heen. De betrokkenheid is groot en is van de gezichten af te lezen. Heel wat meiden wurmen zich om Florence heen. Eerlijk spel? Dacht het niet! Toch gaat de strijd gelijk op, want Jesse laat het er niet bij zitten. Wie haalt het eerst de score van honderd punten? Jesse trekt aan het kortste eind. Wat wil je ook met al die meiden? Hij pakt het sportief op, maar één afspraak wil hij toch graag maken. Morgen graag revanche!

Bron: http://bs-adelbrecht.nl/Groepen/Groep_7-8_Leeuwen/Engels_leren_met_de_Osmo/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *