Spelletjes spelen op de tablet is leuk, maar zelf een spelletje maken is soms nóg leuker. Draw Your Game is een mooie applicatie waarmee je spelletjes kan spelen én maken. De naam zegt het al, je kan je eigen spel tekenen op papier en er daarna via de app mee spelen.

Met Draw Your Game kan je met papier en pen een level tekenen of knutselen zoals jij het wilt en deze kan je dan fotograferen via de applicatie. De app tovert het om tot een echte game.

Bij het tekenen maak je gebruik maken van 4 verschillende kleuren die andere functies hebben. Zwart gebruik je als vaste kleur voor de grond en de muren, blauw voor elementen die je kunt bewegen in het spel, groen voor elementen waar je op kan springen zodat je hoger komt en rood voor elementen waar de speler aan dood gaat.

Voor het uitspelen van een level zijn er twee manieren waar je voor kunt kiezen, “escape” (bereik het einde van het level) en “destruction” (duw alle blauwe elementen tegen of op een rood element). Via deze manier komt de wereld die jij tekent tot leven in de applicatie.

Het concept is heel tof, alleen moet je wel betalen voor alle leuke features. Als je de levels van andere mensen wil spelen of oneindig levels wil maken dan zul je de premium-versie moeten kopen via een in-app-aankoop voor 0,97 euro.

Het mooie van de app is dat je vooral met ontwerpen bezig bent. Creativiteit is een vereiste!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here