Harry Potter fans opgelet… Maak je op voor een nieuwe rage!
Het smartphone-spel ‘Harry Potter: Wizards Unite’ moet drie jaar na de lancering van Pokémon Go de nieuwe grote hit worden van spelmaker Niantic.
Een game in het heden
Het spel speelt zich af in het heden. In het vredige tijdperk waarin we nu verkeren vinden mysterieuze verdwijningen plaats, iets wat sinds het Voldemort-tijdperk niet meer is voorgekomen.

Ook worden er voorwerpen, magische beesten en personen uit hun tijd en plaats getrokken waardoor ze in het heden, de wereld van de Dreuzels zijn beland.
Dat brengt het in 1692 ondertekende ‘Statuut van Geheimhouding’ in gevaar, dat door de ‘Internationale Confederatie van Tovenaars’ is ondertekend om de tovenaarsgemeenschap te beschermen tegen Dreuzels en haar aanwezigheid te verbergen voor de rest van de wereld.
Spelers worden opgeroepen om lid te worden van het ‘Statute of Secrecy Task Force’, met als missie om al die zoekgeraakte magische personen, attributen en beesten op te sporen.
De missies variëren in moeilijkheid en grootte. Soms heb je elkaar nodig om samen tot een oplossing te komen.
Augmented Reality
Het spel is te beschouwen als een augmented reality-game. Maar wat is dat dan precies?

AR staat voor Aangevulde Realiteit. Het betekent dat aan onze eigen wereld digitale beelden worden toegevoegd. Zo verander je onze wereld met behulp van je smartphone in de wereld van Harry Potter.
Wanneer je door de gewone wereld loopt zie je op je telefoon afhankelijk van je locatie een kaart van waar je je op dat moment bevindt. Aan deze kaart zijn allerlei gebouwtjes uit de Harry Potter wereld toegevoegd en er verschijnen elementen op je kaart.
Foundables en Confoundables
Die elementen worden in het spel ‘Foundables’ genoemd. Ze verschijnen als een icoontje op je kaart. Wanneer je op het icoontje klikt, dan verschijnt de Foundable via AR op je scherm. Aan jou als speler de taak om onder andere de magische objecten en tovenaars uit de Harry Potter-wereld te bevrijden van de ‘Confoundable’ die zorgt dat de Foundable niet zelfstandig kan terugkeren naar de wereld van de tovenaars. Door over je scherm te vegen ga je aan de slag met spreuken en toverstafzwaaiingen waarmee je de missie kan voltooien. Als speler verdien je daarmee beloningen en spaar je ervaringspunten en kun je een plakboek vullen met Harry Potter.
Nederland
De game wordt als eerste gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland zal de game snel daarna verschijnen.

Kun je nou niet wachten dan is de game van de tovenaarsjongen via een kleine omweg toch al te spelen door het spel als los bestand (APK) te downloaden buiten de Google Play Store om.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here