Unboxing Party bij de ‘iXspace 3D-print pioniers’ in iXperium Nijmegen.

Als antwoord op een praktijkvraag zijn we begonnen met veertien leraren van zeven scholen met het zelf bouwen van een 3D-printer.
Het idee begon op een studiereis naar Denemarken. Daar bleek dat leerkrachten die zelf een 3D-printer in elkaar geschroefd hebben, zich meer ‘empowered’ voelen om deze ook daadwerkelijk in te zetten in het onderwijs. Als je ‘m zelf hebt gemonteerd kun je ‘m immers ook repareren als hij niet werkt.
Geïnspireerd door de vraag, ben ik samen met een paar collega’s aan de slag gegaan met het ontwerp van een traject. In dit traject worden leerkrachten, naast het sleutelen, begeleid in het verwerven van kennis over ontwerpend leren en maakonderwijs, het werken met 3D ontwerp software en het maken van lessen.
Een bijzonder project verdient een proost. En dat deden we, met heuse Jip en Janneke champagne!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here