Soms komen er pareltjes van apps uit. ‘Clapper’ vind ik er zo een!
Dat vonden ook de Nigeriaanse docenten die bij ons in het iXperium Nijmegen te gast waren.
Ik heb het hier over een gloednieuw soort coöperatief ritme- en klapspel. Het is een unieke mix tussen een digitaal ritmespel en een traditioneel klapspel.
Samenspel 
In Clapper speel je met z’n tweeën mee met de aapjes in het spel. Je klapt je een weg door een dicht oerwoud om nieuwe, swingende liedjes vrij te spelen en heerlijke eet uitdagingen te halen. En het leuke is, het moedigt de samenwerking aan! Je speelt het spel namelijk samen met een maatje. De iPad leg je dan ook tussen twee spelers in.
Aapjes die klappen 
De spelers in de muziekapp zijn de apen die zich op een houten vlot op een rivier door de jungle wagen. Op een vrolijk deuntje moet je samen op het juiste moment klappen. Gelukkig zie je in de rivier precies wanneer dat moet en grafisch ziet het er ook nog eens mooi uit!
Clapper kan verschillende soorten geklap uit elkaar houden. Het ziet bijvoorbeeld of je recht of diagonaal klapt en met een of twee handen tegelijk.
Levels 
Er zijn in totaal 6 liedjes te spelen en vier verschillende niveaus. Gaan jullie de uitdaging aan?
Appstore 
Je vindt de app in de appstore van de iPad of de iPhone en hij is nog gratis ook! Wil je verder in de levels? Dat kan, maar daar zit dan wel een in-app aankoop aan vast. Of je het dat waard vindt? Ik in ieder geval wel!

 


https://itunes.apple.com/nl/app/clapper-een-ritme-klapspel/id973138207?mt=8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here