Via mijn netwerk in Uganda heb ik kunnen regelen dat de Ndere Troupe een dansvoorstelling verzorgt op school.
Bijzonder dat het de krant heeft gehaald.

Groesbeek – 15 mei 2007
Wie dacht dat al begonnen was aan de sloop van de Adelbrecht-Windekind had het even goed mis. De trillingen die voelbaar waren, hadden alles te maken met het spectaculaire optreden van de Ndere Troupe op school.
Twee jaar geleden heeft de school via Sharing Schools contact gelegd met een school in Uganda, Itojo. Er is een partnerschap ontstaan tussen de twee scholen. Dit staat in het teken van uitwisseling. De afgelopen kerst hebben de kinderen van de Adelbrecht nog een grote kerstkaartenactie gehouden.
De kinderen van de school hebben ´s ochtends kunnen genieten van ware zang- en dansspektakels en kwamen ogen en oren te kort.
Verschillende leden van de Ndere Troupe zijn leerlingen van partnerscholen in Uganda.
Natuurlijk moesten de voetjes van de vloer en werd een aantal kinderen in traditionele kleding gehesen om samen met de gasten te dansen. Dat was helemaal niet moeilijk, want d.m.v. de handgemaakte instrumenten was de Afrikaanse sound van top tot teen voelbaar.
Behalve het optreden werden de kinderen ’s middags getrakteerd op een lesbezoek van de leden. In iedere klas kwam iemand van de Ndere Troupe en ontstond er een unieke sfeer, vol uitwisseling. In groep 3-4 werd voor het eerst kennisgemaakt met het begrip ‘moederdag’ en werd er meegeholpen met het maken van een cadeautje. In andere groepen werd nog gedanst en gesprongen, zijn er interviews geweest en er werd zelfs nog even gevoetbald.
De Ndere Troupe is nog volop te zien. De opbrengst van de optredens gaat naar onderwijs en levensonderhoud.
Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Sharing Schools: www.sharingschools.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here